Terugblik Maastricht aan Zee lente-editie


Op zondag 9 en maandag 10 juni 2019 vond de tweedaagse lente-editie 'Rise and Shine' van Maastricht aan Zee plaats. Dit keer werd het anker uitgegooid bij het gebouw van Maris Stella Maastricht. Kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar werden tijdens dit culturele weekend uitgedaagd met een creatief en artistiek programma. Met als rode draad een verhaal over een boze tovenaar die alle volwassenen in de stad in slaap had getoverd. Aan de kinderen de taak om een heuse Wakker-maak-Machine te bouwen die iedereen weer liet ontwaken. Dit alles in het kader van het, gerelateerd aan Pinksteren, gekozen thema ‘Rise and Shine’.

Vol enthousiasme hebben de deelnemende kinderen inventieve en fantasierijke creaties bedacht en gemaakt. Het bruiste van de energie en creativiteit. Vrolijke kreten kwamen je tegenmoet zodra je de tuin betrad. Overal waar je keek waren groepjes kinderen druk in de weer met uiteenlopende, creatieve activiteiten. Zo werden er imposante constructies gebouwd, lakens beschilderd en reusachtige bellen geblazen. Ook werd er gedanst, gezongen en zelf muziek gemaakt. De artistieke professionals ondersteunden waar nodig, maar gaven de deelnemers vooral de vrijheid om zelf te ontdekken, ervaren en leren. De creatieve resultaten werden op maandagmiddag tijdens de spetterende eindpresentatie aan alle ouders gepresenteerd. Vol trots namen de deelnemers na afloop het welverdiende applaus in ontvangst.

Bekijk alle foto's op Facebook!
Lees meer over de lente-editie

Tijdens de lente-editie van Maastricht aan Zee werden circa dertig kinderen met uiteenlopende culturele achtergronden en woonachtig in diverse stadsdelen van Maastricht middels kunst en cultuur bij elkaar gebracht. Barrières op het gebied van taal, leeftijd of identiteit waren hierbij niet aan de orde. In harmonie werd er met elkaar samengewerkt, gecreëerd en bovenal plezier gemaakt.

Mede mogelijk gemaakt door

Maastricht aan Zee werd in 2019 mede mogelijk gemaakt door de gemeente Maastricht en diverse culturele, sociaal-maatschappelijke en financiële partners en sponsoren. Klik hier voor het hele overzicht.

image-2019-06-10 (4).jpg
Maastricht aan Zee 3 (Hans van Eijsden).jpg
image-2019-06-11 (15).jpg
Maastricht aan Zee 4 (Hans van Eijsden).jpg