Festival Winternights

De vierde editie van Festival Winternights strijkt op vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2019 neer in het Statenkwartier en het Sphinxkwartier in Maastricht. Winternights laat work-in-progress zien van de talenten uit de podiumkunsten van vandaag. Op verrassende locaties krijgen bezoekers de kans nieuw, vaak ‘onaf’ werk te zien van jonge theatermakers, performers, choreografen, componisten en beeldend kunstenaars.

13-14 december 2019

Meer info?

winternights.nl

Op avontuur met jonge podium-kunstenaars...

Presentatie 'onaffe' projecten

In een intieme en ongedwongen sfeer biedt Winternights een podium aan beloftevolle makers. Een avontuur voor zowel makers als bezoekers. Het publiek en professionals (programmeurs, dramaturgen etc.) kunnen kennismaken met nieuwe namen en ideeën en makers krijgen de ruimte om hun werk te toetsen, testen en pitchen en erover in gesprek te gaan.

Festival  Winternights  is  het  initiatief  van  SoAP  (Space oriented Artistic Practice),  VIA  ZUID  talentontwikkeling in  de  podiumkunsten  Limburg  en  het  Belgische  C-TAKT. Tout Maastricht neemt de projectleiding en productietaken voor haar rekening en ziet toe op de voorbereiding, planning, realisatie en afronding van het festival. Daarnaast zal Tout Maastricht een bijdrage leveren aan het betrekken van de buurt middels een ‘wijkactie’.

Makers

De makers die op Festival Winternights 2019 werk laten zien, zijn: Reggy van Bakel, Johannes Bellinkx, Evelien Cammaert, Celine Daemen, Charlotte Goesaert, Sebastien Hendrickx, Marialena Marouda, Salomé Mooij, Anoek Oostermeijer, Jennifer Romen, Wieke van Rosmalen, Marcos Simoes, Nick Steur, Timo Tembuyser, Lieke van der Vegt, Marie van Vollenhoven, Rosa Vrij en Hélène Vrijdag. De meesten van hen zijn opgeleid aan een toneel-, kunst-, dansacademie of conservatorium en bouwen aan een zelfstandige beroepspraktijk.

Programma

Festival Winternights vindt beide dagen (13 en 14 december) plaats van 15.00-23.00 uur en is gratis toegankelijk. Het monumentale pand van Batterijstraat 48, waar diverse culturele organisaties gevestigd zijn, vormt het festivalhart van Winternights 2019. Hier vindt op 13 december om 19.00 uur ook de officiële opening plaats met voorproefjes van makers en de uitreiking van de Hustinx Stimuleringsprijzen 2019.

Ga naar www.winternights.nl voor het gehele programma.

Winternights 2018-7.jpg
Winternights 2018-3.jpg