Once Upon a Town

Een stadsfestival met verhalen over (on)bekende creatievelingen en lokale legendes van de gewone mens. Once Upon A Town is als festival een ode aan Maastricht, haar inwoners en de eeuwenoude traditie om verhalen (door) te vertellen.

19-20 oktober 2019

Meer info?

onceuponatown.nl


Er was eens.....

Verhalenvertelfestival

Het verhalenvertelfestival Once Upon A Town brengt de inwoners van Maastricht samen in storytelling en een reflectie op de beleving van de stedelijke omgeving. De culturele praktijk en het woord, de amateur en de professional, de kunstenaar en het publiek, het object en het verhaal, de stadsbeleving en de beeldende kunst worden zo bij elkaar gebracht.

Once Upon a Town is een initiatief van Bureau Europa. Tout Maastricht helpt met de voorbereiding, planning, realisatie en afronding van het festival en verleent ondersteuning op het gebied van projectmanagement.

Thema

Het thema van dit jaar is Migratie. De beweging van de ene plek naar de andere. Tijdelijk en permanent. Van Daalhof naar Wittevrouwenveld en van Syriƫ naar Sint Pieter. Door uiteenlopende vormen en oorzaken, als politiek, oorlog en klimaatverandering, maar ook de geschiedenis, de impact op het beleven van de stad en de verhalen van migranten die voor Maastricht hebben gekozen, wordt dit brede thema gedurende dit festival belicht

Routes

Once Upon A Town beweegt de bezoeker aan de hand van drie routes door de stad en haar wijken. Je krijgt een uniek kijkje in de wereld van kunst, architectuur en design en je maakt kennis met de verhalen en de mensen die ze (door)vertellen. De routes zijn gevuld met workshops, lezingen, lokale documentaires, presentaties, screenings, (geur-en-luister) rondleidingen, optredens, open ateliers en buurthuizen, en etentjes op (on)bekende locaties. Uiteraard ben je vrij ook je eigen route samen te stellen. Wil je niks missen? Volg ze dan gewoon allemaal!

Meer info?

Ga naar www.onceuponatown.nl voor meer info.

Samenwerkingen

In het centrum en een tiental buitenwijken wordt een scala aan activiteiten georganiseerd door Bureau Europa in samenwerkingen met Vluchtelingenwerk Maastricht, de Toneelacademie, Maastricht Academy of Media Design and Technology, Maastricht Academy of Fine Arts and Design, het Regionaal Historisch Centrum Limburg en Tout Maastricht. Ook partners De Tribune, Jan Van Eyck Academie en CNME geven dat weekend aandacht aan deze thematiek.

web_once_upon_a_town-1.jpg