Struinen in de Tuinen

Op zondag 7 juli 2019 vond  de allereerste editie plaats van het cultureel tuinenfestival Struinen in de Tuinen Maastricht 2019. Op deze dag veranderden Maastrichtse tuinen in intieme podia, waar lokale artiesten hun talent tonen met hun voeten in het gras.

Wat was er allemaal te beleven?

Programmakrant

"Het gazon was
het podium,
de tuinstoelen de tribune!"

Cultureel tuinenfestival

Struinen in de Tuinen bood een laagdrempelig podium voor lokale artiesten vanuit diverse disciplines zoals muziek, theater, dans, musical, cabaret en poëzie. Tegelijkertijd werd actief bijgedragen aan de ontmoeting en verbinding tussen bewoners binnen verschillende wijken van de stad. De vele podia werden mogelijk gemaakt door de gastvrijheid van de bewoners die hun tuin, dakterras of balkon beschikbaar stelden. Per wijk waren de deelnemende tuinen zo ingedeeld dat het publiek van optreden naar optreden kon lopen of fietsen. Elke act speelde drie keer in dezelfde tuin. De optredens duurden circa een halfuur en waren gratis te bezoeken!

Bij zorgcentrum Licht en Liefde van Mosae Zorggroep presenteerde verhalenverteller Rob Meurders een unieke compilatie van inspirerende levensverhalen van senioren, verzameld in het kader van het Tout Maastricht project (B)OLD. Deze bijzondere voordracht werd muzikaal omlijst met liedjes van vroeger.
 

Bekijk de foto's op Facebook!


Struinen in de Tuinen Maastricht werd georganiseerd in opdracht van Stichting de Cultuurbrigade en uitgevoerd door Kultlab. Stichting Tout Maastricht was de lokale coproducent.

Het event wordt gerealiseerd in samenwerking met:

Gemeente Maastricht - Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur - Huis voor de Kunsten Limburg - LOCOtuinen - Trajekt - De Hypotheker - Gedeelde Weelde - Athos en Leffe.

(B)OLD_07-07-2019_Hans van Eijsden (17).jpg
fb-logo.png
36
Deelnemende tuinen in Maastricht
Maar liefst 36 tuineigenaren hadden zich aangemeld. De deelnemende tuinen lagen verspreid door alle stadsdelen van Maastricht.
38
Deelnemende acts in Maastricht
Tijdens deze eerste editie waren er 38 verschillende acts te bewonderen. Van koren tot singer-songwriters en van rock tot blues.
8
Deelnemende steden in Nederland
Op zondag 7 juli vond Struinen in de Tuinen in 8 verschillende steden plaats. Dit jaar namen Rotterdam, Utrecht, Breda, Amersfoort, Woerden, Harderwijk, Huissen én Maastricht deel.